Hinderlijke insecten

Voorbeelden van hinderlijke insecten:

 

Motmuggen

Een motmug is een klein dichtbehaard mugje, dat in de volksmond ook wel rioolvliegje, motvliegje of aalputmotje genoemd wordt. De vleugels worden in rust gespreid gehouden, waardoor motmuggen enigszins lijken op kleine vlinders. Hier danken zij hun naam aan.

 

>> Lees meer over motmuggen

Pissebedden

 

De pissebed heeft in ons land fantasievolle (bij)namen gekregen zoals die van keldermot of platte zeug. Ook de Engelse naam “woodlice” (houtluizen) is merkwaardig. De orde Isopoda, waarvan verschillende vertegenwoordigers in Nederland voorkomen, behoort tot de klasse van de echte kreeftachtigen (Malacostraca). In en om gebouwen komt de ruwe pissebed (Porcellio scaber Latreille) het meeste voor. Ook de kelderpissebed (Oniscus asellus L.) en de berijpte pissebed (Porcellionides pruinosus Brandt) treffen we veelvuldig in ons land aan.

 

>> Lees meer over pissebedden

 

Huiskrekel

De huiskrekel komt oorspronkelijk uit de steppen van Zuid-Azië en komt in ons land vooral voor in de omgeving van warmtebronnen. Huiskrekels kunnen in woningen en bedrijfsgebouwen een ware plaag vormen. Onder meer uit hygiënisch oogpunt moeten ze in huis worden geweerd. Bovendien kunnen de mannetjes door hun luid getsjirp, vooral ’s nachts, voor een hinderlijk concert zorgen.

 

>> Lees meer over de huiskrekel

 

 

Huisspringstaart 

Springstaarten zijn zeer kleine insecten, zelden groter dan 5 mm. Ze danken hun naam aan het feit dat vrijwel alle soorten beschikken over een gevorkt apparaat aan het achterlijf, waarmee ze in staat zijn grote sprongen te maken. De huisspringstaart is waarschijnlijk de enige soort onder de springstaarten die zich ook onder drogere omstandigheden in gebouwen kan handhaven.

 

 

>> Lees meer over de huisspringstaart

Stofluizen

De naam “stofluizen” is enigszins verwarrend, aangezien deze insecten niets met luizen te maken hebben en evenmin iets met stof. Ze komen vaak juist voor in vochtige omgevingen. Binnen het insectenrijk behoren zij tot een aparte orde.

 

>> Lees meer over stofluizen

 

Vaal kokerbeertje

Het vaal kokerbeertje is een kleine nachtvlinder uit de familie van spinneruilen, subfamilie beervlinders. Beervlinders danken hun naam aan de rupsen, die door hun sterke beharing aan een beer doen denken. Het vaal kokerbeertje is wijdverspreid in Zuid- en West-Europa en delen van Azië. Ook in ons land wordt de soort steeds vaker waargenomen en kan plaatselijk zelfs talrijk voorkomen

 

>> Lees meer over het vaal kokerbeertje

 

Bestrijding

Voor een goede bestrijding: bel Wespro of kijk hier voor meer contactinformatie.

 

Wespro: familiebedrijf sinds 1999

Last van plaagdieren of interesse in onze mobiele straaldiensten? Lees dan verder voor meer informatie of neem contact met ons op. Wij zijn een écht familiebedrijf. Met jarenlange ervaring en gespecialiseerd in plaagdierpreventie en mobiele straalwerken.

Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.